Menu

Sam

Wat vind je het leukst aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

Het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal vind ik de sfeer die er hangt, de authentieke omgeving waarin les wordt gegeven en de leden die er komen sporten. Tezamen maakt het een heel bijzonder geheel.

Wat is jouw sportachtergrond?

Ze zeggen weleens dat ervaring de beste leerschool is. Dat is voor mij zeker het geval. Na 3,5 jaar bij Het Gymlokaal gewerkt te hebben, talloze lessen en lezingen te hebben gevolgd van mede-collega’s, was het voor mij tijd om mezelf te ontwikkelen tot trainer. Mijn sportachtergrond ligt bij voetbal, maar de laatste jaren ben ik mij voornamelijk gaan focussen op functional trainen en skill training. Ik heb veel zelfstudie gedaan naar het menselijk lichaam en het trainen daarvan, het boek Overcoming gravity heb ik intensief bestudeerd en deze kennis gebruik ik nog steeds veel in mijn eigen training en in mijn lessen. Onder begeleiding van hoofdtrainer Sebastiaan heb ik mijzelf recentelijk weten te ontwikkelen tot crosstraining trainer.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

De enthousiaste manier waarmee ik bepaalde dingen overbreng in combinatie met een hele pittige workout is mijn unieke manier van lesgeven waardoor mensen uitgeput, maar toch opgewekt de deur uit gaan.

Wat is jouw specialiteit binnen het vak van beweging? 

Mijn specialiteit op het vlak van beweging in de gym ligt vooral op bodyweight-training en is ook geïnspireerd op calisthenics.

Welke kwaliteiten moet elke goede trainer hebben?

Het geven van trainingen moet op een verantwoorde, adaptieve en enthousiaste manier gebeuren.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

Een pittige workout gericht op een mooie combinatie van kracht en conditie.

Wat kun je mensen bieden/leren?

Motivatie en plezier voor trainen en bewegen.

Sam