Menu

Renee

Wat vind jij het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

De verhouding man/vrouw is mooi in balans en de leden volgen meestal meerdere sporten. Ze geven bijvoorbeeld in mijn lessen aan dat zij hun crosstraining willen compenseren met yoga door extra aandacht te geven aan schoudermobiliteit. 

Wat is jouw sportachtergrond?

Hatha Yoga bij Santosha op Bali, daarnaast extra modules in anatomie, Vinyasa, Yoga Nidra en ik leer constant nieuwe dingen bij door experts online te volgen. 

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

Ik geef geen traditionele yogales, maar kijk ook naar andere movement-disciplines en verweef die kennis en oefeningen in mijn lessen. Daarnaast kijk ik goed naar de levensstijl van mijn studenten (dat is veelal een zittend kantoorleven) en aan de hand daarvan leid ik mijn studenten door bewegingen die hun meer in balans brengen (zowel fysiek als mentaal)

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Vinyasa Yoga: een creatieve flow waarin je werkt aan kracht en flexibiliteit. 

Welke eigenschap moet elke goede trainer bezitten?

Een goede trainer motiveert, inspireert en daagt haar studenten zowel mentaal als fysiek uit om grenzen op te zoeken met als doel zelfontwikkeling. Uiteindelijk wil je dat je studenten zo zelfbewust worden dat zij alleen nog maar minimale begeleiding nodig hebben: zij doen zélf het werk en zij zijn uiteindelijk hun eigen trainer. 

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

Ik geef krachtige en creatieve flows, waarin ik mijn studenten uitdaag om uit hun comfortzone te treden en grenzen op te zoeken, maar vooral niet voorbij die grenzen te gaan. Ik motiveer studenten dan ook om naar hun eigen lichaam te luisteren en ik geef altijd verschillende opties, zodat mijn lessen voor iedereen toegankelijk zijn.

Wat kun jij mensen bieden/leren?

Yoga biedt eigenlijk alles, haha! Ontspanning en inspanning op zowel fysiek als mentaal vlak. Ik help mensen bij het vinden van een rustmoment, in contact komen met ademhaling en ik laat zien hoe je ademhaling jouw beweging kan ondersteunen. Daarbij help ik met opbouwen van kracht, het spelen met balans en het vergroten van mobiliteit en flexibiliteit.

Renee
Renee Renee Leeuw