Menu

Laura

Wat vind jij het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

De vrijheid die je krijgt om elke les zo anders in te vullen dat ik elke keer opnieuw de mensen in mijn les kan verrassen. De ene keer met korte conditionele rondes of juist de andere keer met een lange workout gericht op krachtige bewegingen. 

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb de opleiding HBO Sportkunde gevolgd. Ik heb ervaring opgedaan en geleerd door cursussen, deel te nemen aan verschillende sporten en natuurlijk op verschillende locaties les te geven. 

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

Ik denk dat kenmerkend voor mijn lessen is, is dat je ook echt veel doet. Het liefst schrijf ik het hele bord vol en leer ik iedereen zo veel mogelijk in het drie kwartier die ik lesgeef. Veel energie, die terug te vinden is in wat ik in een les kan stoppen. 

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Ik ben een enorme fan van de hinge-bewegingen (bewegen vanuit je heupen), romanian deadlifts, kettlebell swings en leuke combinaties met kettlebells zoals cleans, overhead lunges, snatches en alle bewegingen waarbij de kettlebell alle kanten opvliegt. 

Welke eigenschap moet elke goede trainer bezitten?

Ik vind het belangrijk dat een trainer alles kan zien, waar de beperkingen van mensen zitten, waar ze aan kunnen werken of welke variant ze van een oefeningen kunnen doen om zo hun techniek te verbeteren. Daarnaast vind ik het belangrijk dat jij als trainer mensen in zichzelf kan laten geloven en dat ze meer kracht hebben dan ze in eerste instantie denken. 

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

Ik probeer altijd zoveel mogelijk energie en uitdagingen in mijn lessen te stoppen zodat iedereen ook daadwerkelijk met een doel in de les staat en met een tevreden gevoel weer de deur uit kan lopen. 

Wat kun jij mensen bieden/leren?

De puntjes op de i zetten bij bewegingen, waardoor ze de oefening makkelijker uitvoeren, de techniek beter onder controle krijgen en dus ook meer plezier halen uit bepaalde workouts omdat ze merken dat ze stappen vooruitzetten. 

Laura