Menu

Alessandra

Wat vind je het leukst aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

Ik hou van de ruimte bij Het Gymlokaal; het is uniek en inspirerend. Er hangt altijd een hele fijne positieve, gastvrije sfeer.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb mijn 200-urige yoga-lerarenopleiding bij Green Yoga India in 2017 gevolgd en mijn 300-urige in Rishikesh met de AYM School in 2020. Ik heb ook trainingen gevolgd bij bekende yoga-trainers als Coral Brown en Jason Crandell en heb twee Trauma-Informed-trainingen afgerond.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven? 

Ik hou ervan om altijd een focus te hebben in mijn lessen, hetzij op specifieke poses, een deel van het lichaam of een algemeen bewegingsthema.

Wat is jouw specialiteit binnen de wereld van menselijke beweging?

Vinyasa en Hatha Yoga. Ik ben vooral geïnspireerd door het werk van Jason Crandell, Tiffany Cruikshank en Dice Ida Klein.

Welke kwaliteiten moet elke goede trainer hebben?

Ik vind dat een trainer open, vriendelijk en empathisch moet zijn, studenten moet kunnen aanmoedigen en een passie moet hebben voor wat ze onderwijzen en delen.

Wat kunnen mensen van jou als trainer en je lessen verwachten?

Biomechanisch-verantwoorde, inclusieve lessen die geschikt zijn voor alle niveaus, waar je de mogelijkheid hebt om je verbinding tussen lichaam en geest te verbeteren. Ik streef er ook naar dat mensen de klas verlaten met een evenwichtig gevoel, hopelijk meer op hun gemak zijn en meer rust hebben in hun geest en lichaam.

Wat kun je mensen leren?

Ik kan mensen complete Vinyasa-lessen aanbieden die erop gericht zijn het hele lichaam te bewegen in het uur dat we samen zijn. Mijn lessen hebben altijd een fysieke focus hebben op het opbouwen van een balans tussen kracht en lengte en een mentale focus op bewustzijn en ontspanning.

Alessandra
Alessandra Alessandra