Menu

Het Gymlokaal Noord

Het Gymlokaal | Het Gymlokaal breidt in november uit met een nieuwe locatie in de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Naast de bestaande vestiging in Amsterdam-West, kan er dan ook gesport worden in een voormalige scheepswerf met prominente ligging aan het IJ. Hiermee krijgt het gebied Buiksloterham dat volop in ontwikkeling is, een nieuwe impuls met een brede keuze aan sport- en yogalessen.
 
Het Gymlokaal vestigde zich vijf jaar geleden in Amsterdam-West in een leegstaand schoolgebouw met een breed en vernieuwend aanbod van sportdisciplines. Met als doel sporten in een speelse sfeer met veel persoonlijke aandacht. Inmiddels is Het Gymlokaal klaar voor een nieuwe stap en zochten eigenaren Nelleke Verkaart en Nienke van Koolbergen naar een nieuwe locatie in de stad. Ze kwamen uit bij de voormalige scheepswerf aan de Grasweg, waar onder andere De Groene Draeck, het privéjacht van voormalig Koningin Beatrix is gebouwd.
 
‘De keuze voor Noord was voor ons een logische,’ verklaart Nelleke. ‘Het Gymlokaal streeft altijd naar een authentieke ervaring, daar past het nieuwe pand met de robuuste, industriële uitstraling perfect bij.’ Net zoals in West krijgen sporters op de nieuwe locatie de keuze tussen onder andere kickboksen, yoga, crosstraining, barre, gymnastics, mobiliteit, movement, capoeira, kracht- en conditietraining, fitness en personal training.
 
De verbouwing is inmiddels gestart. De locatie krijgt een groot, hoog lokaal waar groepslessen zoals kickboks-trainingen worden gegeven en een tweede lokaal voor yoga-lessen. Ook is er ruimte voor een lounge en een bar. Nienke: ‘Uiteraard zal je ook hier de kenmerkende uitstraling van Het Gymlokaal terugvinden met vintage turntoestellen en krijgen we er zelfs een boksring bij.’
 
Het voormalige bedrijventerrein Buiksloterham waar Het Gymlokaal zich gaat vestigen, is de laatste jaren verbouwd tot een werk- en woongebied en is nu de snelst groeiende wijk van Amsterdam. Nelleke: ‘Met de centrale ligging en de goede verbinding met de pont zal Het Gymlokaal ook voor sportliefhebbers uit andere stadsdelen makkelijk te bereiken zijn. Samen met de bedrijvigheid en de dynamiek die Noord nu biedt kunnen we niet wachten om in januari onze deuren te openen en het plezier in sporten ook daar te delen.’

Opening 04/01/2021
BECOME A FOUNDING MEMBER!
3 maanden voor €120 + goodiebag

Het Gymlokaal Noord
Het Gymlokaal Noord