Menu

Gevecht Noach Blyden

Zo bereidt een kickbokser zich voor op een gevecht
Kickbokstrainer van Het Gymlokaal Noach Blyden vecht op 14 april een wedstrijd in Alphen aan de Rijn. Noach is 25 jaar en vecht al meerdere jaren MMA (mixed martial arts) en kickbokswedstrijden. Hij heeft tot nu toe 20 partijen gevochten. Lees hier alles over de voorbereidingen van zijn gevecht.
 
Wat voor een wedstrijd ga je vechten?
‘Een kickboksgevecht in de “light heavy weight”-categorie in de B-klasse. Dit is tevens mijn laatste gevecht in de B-klasse voor ik naar de A-klasse ga, de hoogste klasse.’
 
Hoe bereid je je voor op zo’n gevecht?
‘Veel trainen, zeker 5 keer per week en 2 keer per dag. Ik ben gelukkig al op gewicht, dus hoef deze keer niet zo heel veel op mijn eten te letten. Ik kan lekker blijven eten en hou het in balans door veel en hard te trainen.’
 
Bekijk je video’s van je tegenstander?
‘Nee eigenlijk niet. Ik ga de ring in en dan gaan we knokken! Ik pas mijn tactiek altijd aan per gevecht. Ik speel in op de situatie en daar kan een tegenstander zich niet op voorbereiden. Als mijn tegenstander denkt mijn tactiek door te hebben verander ik het meteen, zo ben je je tegenstander altijd een stap voor.’
 
Ga je winnen?
Ja natuurlijk! Als je dat ook niet gelooft, kan je maar beter niet de ring in.
 
Wat vind je het mooist aan een wedstrijd vechten?
De adrenaline! Het geeft zo’n kick. Je komt op en mensen juichen voor je. Je hebt al zo hard gewerkt in de voorbereiding en eindelijk mag je gaan! Dat is zo’n grote ontlading!
 
Heb je veel aan de steun van de mensen om je heen?
Ja heel veel en dat heb je ook nodig. Ik heb weleens gevechten opgedragen aan mensen die mij dierbaar zijn, maar uiteindelijk doe je het voor jezelf. Maar dat er mensen zijn die je steunen en aanmoedigen geeft een goed gevoel.
 
Kunnen leden van Het Gymlokaal komen kijken?
Jazeker, het wordt een heus spektakel met meerdere gevechten. Daarnaast is het cool om een keer zo’n gala mee te maken. Kaarten kunnen leden bij mij kopen in Het Gymlokaal voor 25 euro. 
 
Staan er nog meer wedstrijden op de planning?
19 mei heb ik nog een gevecht staan, dat wordt dus een gevecht in de A-klasse. In MMA ben ik al A-klasse en straks dus ook in het kickboksen!
 
Wat gebruik je uit jouw persoonlijke training om anderen te trainen?
Alles! Door zelf zo intensief en veel te trainen heb ik oneindig veel inspiratie voor bijvoorbeeld de trainingen die ik geef bij Het Gymlokaal.

Gevecht Noach Blyden
Gevecht Noach Blyden | Het Gymlokaal