Menu

Yoga

Wij bieden dagelijks yogalessen aan in onze prachtige gymlokalen in West en Noord, waar je even kan ontsnappen aan de waan van de dag. Hieronder vind je de verschillende stijlen yoga die wij aanbieden.

Hatha yoga

Hatha yoga is een ontspannende vorm van yoga en bestaat vooral uit niet-bewegende houdingen. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen. Met behulp van diverse oefeningen, houdingen en ademhalingsoefeningen, leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen terwijl je tegelijkertijd je lichaam traint.

Vinyasa flow yoga

Vinyasa yoga is een krachtige en dynamische yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Deze vorm van yoga bestaat uit een herhalende reeks houdingen en bewegingen, waarbij de ademhaling synchroon loopt.

Power yoga

Power yoga is een krachtige en dynamische yogavorm, waarin je vloeiend van de ene naar de andere houding beweegt. Het tempo ligt hoger dan bij andere yoga vormen en er wordt veel aandacht besteed aan de core (buikspieren).

Yin yoga

Yin yoga focust op het ontspannen van je spieren, in plaats van te versterken. Hierdoor wordt het bindweefsel bereikt, die zich in de diepere lagen van je lichaam bevindt. Yin yoga-poses worden tussen de drie en vijf minuten vastgehouden, omdat bindweefsel zich langzamer versterkt en verlengt dan spierweefsel. Hierdoor kan je ook de tijd nemen om je geestelijke en lichamelijke grenzen te verkennen en te verleggen.

Ashtanga

Ashtanga is een zeer uitdagende en dynamische yogastijl. In Ashtanga beweeg je van een asana (houding) naar de volgende en houd deze pose dan vast voor vijf ademhalingen. Bij Ashtanga beoefen je steeds dezelfde volgorde van houdingen, daarom kan je compleet focussen op je ademhaling en de uitvoering van de houdingen.

Yoga
yogalessen amsterdam west yogalessen amsterdam noord