Menu

Yoga

Wij bieden dagelijks yogalessen aan in onze prachtige gym, waar je even kan ontsnappen aan de waan van de dag. Hieronder vind je de verschillende stijlen yoga die wij aanbieden.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een krachtige en dynamische yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Deze vorm van yoga bestaat uit een herhalende reeks houdingen en bewegingen, waarbij de ademhaling synchroon loopt.

Yin yoga

Yin yoga focust op het ontspannen van je spieren, in plaats van te versterken. Hierdoor wordt het bindweefsel bereikt, die zich in de diepere lagen van je lichaam bevindt. Yin yoga-poses worden tussen de drie en vijf minuten vastgehouden, omdat bindweefsel zich langzamer versterkt en verlengt dan spierweefsel. Hierdoor kan je ook de tijd nemen om je geestelijke en lichamelijke grenzen te verkennen en te verleggen.

Ashtanga

Ashtanga is een zeer uitdagende en dynamische yogastijl. In Ashtanga beweeg je van een asana (houding) naar de volgende en houd deze pose dan vast voor vijf ademhalingen. Bij Ashtanga beoefen je steeds dezelfde volgorde van houdingen, daarom kan je compleet focussen op je ademhaling en de uitvoering van de houdingen.

Pregnancy yoga

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam constant en helpt zwangerschapsyoga je om te gaan met de veranderingen die je fysiek, emotioneel en mentaal ervaart. Door middel van rustige bewegingen en verschillende ademhalingstechnieken helpt deze les je voor te bereiden op de bevalling en de periode na de geboorte.

In deze les leer je meer over de veranderingen in je lichaam en het belang van een gezonde houding om fysiek fit te blijven tijdens en na de zwangerschap. We richten ons op ontspanning en inspanning van het lichaam door middel van bewuste bewegingen. Verwacht praktische oefeningen te leren, vooral voor de bekkenbodem, die je kunt meenemen en toepassen in het dagelijks leven, evenals specifieke ademhalingstechnieken die nuttig zijn als het tijd is om te bevallen. Het belangrijkste is dat deze les je eraan herinnert om contact te maken met dit prachtige groeiproces en de verandering te omarmen.

Yoga
yogalessen amsterdam west yogalessen amsterdam noord