Menu

Tina

Wat vind je het leukst aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

Ik hou van de vibe en het community-gevoel van de sportschool. Er hangt een jeugdige, levendige, zeer open en gastvrije sfeer.

Wat is jouw achtergrond?

Ik beoefen yoga sinds 2007 en ik geef nu iets meer dan vijf jaar Ashtanga Yoga-les. Ik heb mijn eerste Yoga Teacher Training gevolgd in 2014, daarna ben ik mij verder gaan specialiseren in 2015 en 2016 en sindsdien blijf ik elk jaar trainingen volgen in anatomie en alignment. Maar de meeste kennis haal ik uit mijn dagelijkse lessen onder begeleiding van mijn leraren David Robson en Jelena Vesic.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

In mijn stijl van lesgeven is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht voordat de les begint. Ik hoor graag over hun gewoonten, levensstijl en eventuele beperkingen of fysieke uitdagingen, zodat ik advies kan geven over hoe dit in de les te benaderen. Dit omdat Ashtanga een intense training is en discipline en begrip vereist om een ​​stabiele en gezonde yogareis vol te houden.

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Ik heb niet echt een specialiteit. Ik ben echt gewoon gefascineerd door de menselijke anatomie en hoe het menselijk lichaam is ontworpen om ongelooflijke dingen te bereiken. Ik hou van blijven leren en ben soms verbijsterd door de verbinding te ervaren tussen het fysieke, emotionele en mentale lichaam en hoe het allemaal verweven is met hoe we het leven ervaren.

Welke kwaliteiten moet elke goede trainer hebben?

Ik denk dat elke trainer in staat moet zijn om de groep voor zich te ‘voelen’ en deze als één geheel te begeleiden, maar tegelijkertijd ook bewust is van elk individu binnen die groep. De trainer moet de deelnemers kunnen motiveren hun grenzen te verkennen, maar niet opdringerig te zijn. Heeft gevoel voor humor, maar is ook medelevend en empathisch. En altijd nederig en open voor meer informatie.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

Dat het in mijn lessen hard werken is, maar dat er begrip is voor ieders situatie. Ik geef veel tips geven om je techniek en houding te verbeteren. Ik zal je altijd uitdagen, maar respecteer het ook als je besluit om het rustiger aan te doen. Ik neem altijd de tijd om naar je te luisteren voor of na de les als je hulp nodig hebt.

Wat kun je mensen bieden/leren?

Ik kan mensen leren hoe ze discipline ontwikkelen en kracht creëren (zowel fysiek als mentaal), maar ook hoe ze los kunnen laten als ik denk dat je dat nodig hebt om te groeien.

 

Tina
Tina Tina Rumenovic