Menu

Yessica

Wat vind jij het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

Bij Het Gymlokaal heerst echt een community-gevoel: een gedeelde liefde voor bewegen en sport, en een gedeeld gevoel van liefde voor deze specifieke plek; waar je ook jezelf kunt zijn. Ik zie veel mensen wekelijks terugkomen waardoor het gevoel van ‘samenwerking’ groeit. Ik heb zelf altijd veel gesport en zie yoga als een fantastisch verlengstuk van welke sport dan ook voor je gezondheid- zowel mentaal als fysiek, je kracht en je flexibiliteit - en dat gevoel wil ik graag delen met mensen die ook een passie hebben voor sport en bewegen.

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb een training als Vinyasa-teacher gedaan, een Yin-opleiding, een opleiding tot fitnesstrainer en ondertussen studeer ik fysiotherapie.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

Ik leid mensen graag door verschillende oefeningen en bewegingen heen alsof het een rond verhaal is met een begin, een midden en een eind. Met ademhalingsoefeningen, stilzitten en -liggen, bewegen op het ritme van de ademhaling, spieren spannen, werken aan kracht en flexibiliteit en het hele lichaam leren ontspannen. Zo probeer ik mensen bewust te maken van hun hele lichaam en hoe ze zich op ‘dit moment’ voelen, om daar vervolgens zelf én samen impact op te gaan uitoefenen.

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Ik geef yogalessen aan mensen die nog nooit eerder op een yogamat hebben gestaan en mensen met al vele jaren ervaring. Daarbij mix ik de klassieke yogaleer met hedendaagse opvattingen over fitness, gezondheid en bewegen om mensen het gevoel te geven dat elke les voor iedereen geschikt is en een grote bijdrage kan leveren aan je simpelweg - not so simple sometimes - goed voelen in je eigen lichaam en hoofd.

Welke eigenschap moet elke goede trainer bezitten?

Ik denk dat het belangrijk is dat je elke les weer bekijkt wie je voor je hebt; wat verwachten mensen, wat vinden ze prettig en wat kunnen ze (aan). Het aanpassen van je eigen taalgebruik en de inhoud van je les aan de mensen voor je; kijken, luisteren en aanpassen waar nodig vind ik heel belangrijk, wat voor training je ook aanbiedt.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

Een kennismaking met yoga; of je nu nog nooit op een yogamat hebt gestaan of misschien al 1.000 keer. Ik nodig mensen graag uit om hun eigen lichaam, ademhaling en bewustzijn eens te gaan verkennen alsof het de eerste keer is dat je zoiets doet. Verwacht rust, beweging, uitdaging, veel ademhalingen, een gezonde dosis humor en de belangrijke combinatie van beweging en bewegingloosheid. 

Wat kun jij mensen bieden/leren?

Leren naar je eigen lichaam te luisteren. Werken aan kracht, mobiliteit, flexibiliteit en de kunst van ontspanning.

Yessica
Yessica Gymlokaal Yessica Gymlokaal