Menu

Sim

Wat vind jij het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

Er is echt een community-gevoel, zowel bij collega’s als bij de leden. Ik geef er al een paar jaar les en het is fijn om studenten te zien die zich steeds meer ontwikkelen en bewuster worden van hun lichaam en de mogelijkheden ervan. 

Wat is jouw achtergrond?

Ik heb opleidingen gevolgd in Vinyasa, Hatha, Yin, Restorative, Pranayama en Yoga Nidra gevolgd. De Hatha-opleiding heb ik gevolgd in India, de rest in Nederland. Ik ben ook masseuse en daarvoor heb ik een aantal cursussen gevolgd.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

Uniek aan mijn lessen is het altijd terugbrengen van de aandacht naar de ademhaling. Daarnaast geef ik veel aanwijzingen per houding, zodat eenieder zijn/haar lichaam kan vinden in de houding in plaats van een houding aan te nemen waarvan men denkt dat het zo moet.

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Mijn voornaamste specialiteit is bewustwording van het lichaam, zowel het bewegen als het ontspannen van het lichaam. Maar ook bewustwording van de innerlijke wereld: ademhaling en emoties en hoe je hiermee kan leren omgaan en je minder laten leiden door je emoties. 

Welke eigenschap moet elke goede trainer bezitten?

Het kunnen aanpassen van wat je biedt aan het lichaam waarmee je werkt en de mogelijkheden/beperkingen van dat lichaam. 

Wat kun jij mensen bieden/leren?

Het bewuster worden van hun eigen lichaam, er meer connectie mee krijgen. Zodat iemand merkt wanneer er spanning opbouwt in een bepaald deel van het lichaam in plaats van het te merken wanneer er al een blessure is. Zoveel mogelijk in het hier en nu blijven en hier geef ik verschillende tools voor tijdens een les. Het loslaten van spanning komt altijd terug, zeker in combinatie met yoga en massage. Spanning in het lichaam, maar ook mentale spanning.

Ik merk nu, na een paar jaar yogales geven en masseren, dat ik in staat ben om te luisteren naar een persoon en gepast advies kan geven voor yoga-houdingen (werken aan specifieke delen van het lichaam of spiergroepen), ademen, bewegen en hoe om te gaan met de mind. 

Sim