Menu

Randy

 

Wat vind jij het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

De combinatie van de fijne, enthousiaste collega’s die er werken, de ongedwongen sfeer, maar tegelijkertijd de professionaliteit en de passie die de trainers hebben voor hun sport en in de les. Maar ook de diversiteit van de leden, hun motivatie en nieuwsgierigheid om zichzelf uit te dagen en te blijven ontwikkelen op sportief gebied.

Wat is jouw achtergrond?

De laatste 19 jaar heb ik deelgenomen aan vele capoeira-trainingen, -workshops en -evenementen. In de afgelopen 30 jaar heb ik ook andere sporten beoefend waarin ik heb lesgegeven.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

De manier waarop ik de capoeira-les combineer met de rijke mogelijkheden die capoeira zelf biedt. En waar ik tegelijkertijd ook probeer te ondersteunen en combineren met de elementen vanuit de basis voor sport in het algemeen; coördinatie, motoriek, conditie, kracht en souplesse, om de capoeira bewegingen en het spel verder te ontwikkelen en verbeteren. 

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Hoe ik capoeira gebruik en combineer om elk individu te helpen ontwikkelen naar een hoger niveau, afhankelijk van de mogelijkheden van de persoon.

Welke eigenschap moet elke goede trainer bezitten?

De trainer moet zich kunnen verplaatsen in degenen aan wie de trainer lesgeeft of kennis overbrengt. De trainer moet elk individu de uitdaging bieden die deze als persoon nodig heeft om grenzen te verleggen en de ondersteuning geven die de persoon nodig heeft om te blijven groeien en ontwikkelen.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

Dat ik mensen help en begeleid in het ontdekken, beoefenen en spelen van capoeira op een veilige, uitdagende en vooral leuke manier.

Wat kun jij mensen bieden/leren?

Op een plezierige manier capoeira beoefenen, waarin we met de groep door middel van sportieve inspanning elkaar helpen beter te worden.

Randy