Menu

FIGHT FANS EXPERIENCE

Tijdens de Fight Fans Experience op 27 oktober kun je als recreatief (kick)bokser ervaren hoe het is om de ring te betreden voor een echte wedstrijd! Exclusief voor recreanten is er een programma samengesteld met drie leuke en relatief veilige uitdagingen. So get in that ring and get ready to rumble!
 
Level 1
Challenge: Neem het op tegen een professionele vechter. De uitdaging is om zoveel mogelijk punten te scoren door spectaculaire stoot- en trapcombinaties. Je hoeft zelf niets te incasseren. Degene met de meeste punten wint een reis naar Thailand!
Duur: 1 ronde van 2 minuten.
Veiligheid: Tegenstander deelt geen fysieke klappen uit, maar doet er uiteraard alles aan om jouw aanvallen af te weren en te ontwijken. Scheenbeschermers en gebitsbescherming zijn verplicht. Bokshandschoenen worden beschikbaar gesteld.
 
Level 2
Challenge: Neem het in een sparringswedstrijd op tegen een recreant van gelijk niveau. Technieken naar het hoofd zijn verboden.
Duur: 2 rondes van 1 minuut.
Niveau: Dit onderdeel is voor recreanten die graag sparren, maar liever (nog) niet met fysiek contact naar het hoofd. Deelnemers worden zorgvuldig ingedeeld op niveau, gewicht en leeftijd.
Veiligheid: Scheidsrechter staakt de wedstrijd als een deelnemer volledig overklast wordt.
Scheenbeschermers, hoofdkap en gebitsbescherming zijn verplicht. Bokshandschoenen worden beschikbaar gesteld. De padding van de bokshandschoenen is dikker dan bij de reguliere wedstrijdregels. Het gewicht van de handschoen voor dames is 14 oz en voor heren 16 oz.
 
Level 3
Challenge: Neem het in een sportieve sparringswedstrijd op tegen een recreant van gelijk niveau. Technieken naar het hoofd zijn toegestaan.
Duur: 3 rondes van 1 minuut.
Niveau: Recreanten die er klaar voor zijn om te sparren met fysiek contact naar het hoofd kunnen hun krachten meten tijdens dit onderdeel. Deelnemers worden zorgvuldig ingedeeld op niveau, gewicht en leeftijd.
Veiligheid: Scheidsrechter staakt de wedstrijd als een deelnemer volledig overklast wordt.
Scheenbeschermers en gebitsbescherming zijn verplicht. Bokshandschoenen worden beschikbaar gesteld. De padding van de bokshandschoenen is dikker dan bij de reguliere wedstrijdregels. Het gewicht van de handschoen voor dames is 14 oz en voor heren 16 oz.
 
De organisatie van Fight Fans heeft de officiële wedstrijdregels aangepast om het voor iedereen leuk en veilig te maken. Betreden van de ring is op eigen risico. Kosten zijn € 35. Voorwaarden zijn dat je meedoet met de sparren-/techniektraining op maandagavond 21.00 – 22.00 of zondag 13.30 – 14.30 tot aan de Fight Fans Experience en minimaal 3 keer per week meetraint in onze groepslessen. 
 
Schrijf je nu in voor de Fight Fans Experience bij de balie, dan neemt onze kickbokstrainer Noach contact met je op. Mocht je niet de ring in willen, kom dan je mede leden aanmoedigen op 27 oktober bij Sportcentrum Ookmeer, Dokter Meurerlaan 7 in  Amsterdam.

Teksteditor: Dennis ter Borg

FIGHT FANS EXPERIENCE
FIGHT FANS EXPERIENCE