Menu

Veerle

Wat vind je het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

De combinatie van enthousiasme, professionaliteit en een goede sfeer. Een zeldzame combinatie die ik enorm kan waarderen!

Welke opleiding heb je gedaan?

Ik heb een 200 hour Yin Yoga Teacher Training gevolgd bij Tula Yogastudios onder leiding van Hellen van der Harten. Daarnaast heb ik veel geleerd van yoga teacher Lara Zilibowitz.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?

Ik nodig de deelnemers uit om de practice eigen te maken. Ik begeleid de deelnemers, maar kan niet voelen wat ze voelen. Ik leer ze daarom om weer in contact te komen met hun lichaam en daar de houdingen op aan te passen waar dat nodig is.

Wat is jouw specialiteit binnen het vak van beweging?

Ik besteed veel aandacht aan de bewustwording van bewegingen en houdingen. Hoe voelt deze houding? Hoe steekt mijn anatomie eigenlijk in elkaar? Daarnaast zoek ik de balans op, ik licht hierbij de overeenkomsten uit tussen uitdagen en overgave.

Welke eigenschap moet elke trainer hebben?

Ik denk dat het belangrijk is dat een trainer de les aan kan passen op ieders lichaam en blessures. Verder zijn het kunnen aanvoelen van de groep en een open houding van groot belang.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen?

Ik geef les vanuit het principe ‘vertragen, voelen en verzachten’. Ik doe dit door een sfeer van rust te creëren om te vertragen en te ontspannen, dan de groep te helpen met het in contact komen van de zintuigen en vervolgens hen uit te nodigen om te verzachten en los te laten. Anders gezegd: een ontspannen les waarin het lichaam en de zintuigen centraal staan.

Wat kun jij mensen bieden/leren?

Ik help mensen (weer) bewust te worden van het lichaam en het gevoel, zowel op fysiek als emotioneel niveau. Dit is ontzettend waardevol in het bewaken van grenzen, het voorkomen van blessures en het vermogen om diep te ontspannen.

Veerle