Menu

Tim

Wat vind jij het leukste aan lesgeven bij Het Gymlokaal?

Lesgeven bij Het Gymlokaal is nieuw voor mij, maar de reden dat ik in mijn drukke schema toch heb gekozen voor het geven van een extra training, is de vibe die er hangt. Heel veel verschillende trainingen dat een divers en internationaal publiek aantrekt met een open mindset. Er is veel “kruisbestuiving” tussen verschillende lessen. Dat vind ik tof, want zo leer ik ook weer nieuwe dingen

Welke opleiding heb je gedaan?

Capoeira doe ik nu ruim twintig jaar en ik ben zo’n tien jaar geleden begonnen met het geven van trainingen aan volwassenen. In 2020 heb ik een Mobility-opleiding gevolgd bij Movement Based Athletics. Verder heb ik fysiotherapie gestudeerd.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?

Ik denk vrij veel op analytische wijze na over de bewegingen die ik bij capoeira onderwijs. Een goede uitleg over waarom iets op een bepaalde manier wel of niet werkt is erg belangrijk voor het uitvoeren van een beweging. Ik ben ervan overtuigd dat als je de mechanics van een beweging goed begrijpt, het succesvol uitvoeren makkelijker wordt.

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Wat mij het meest boeide aan capoeira was de acrobatiek en dat vind ik nog steeds het leukst om te doen en onderwijzen. Het leuke aan acrobatiek is dat je het heel goed kunt opknippen in kleine stapjes en zo op alle niveaus mensen aan het werk kunt zetten met bijvoorbeeld een handstand of radslag.

Welke eigenschap moet elke goede trainer bezitten?

Een goede trainer moet zich kunnen verplaatsen in hoe moeilijk het kan zijn om iets nieuws te leren. Daarnaast moet een goede trainer veel verschillende tools hebben om dezelfde skill te onderwijzen. Een uitleg of methode die voor de een werkt, slaat bij een ander totaal niet aan.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

In mijn training gaan we knallen, maar het moet vooral ook leuk zijn. Bijna niemand houdt iets lang vol als er geen plezier aan beleefd wordt. Wat mijn lessen leuk maakt zijn de motorische uitdagingen die mensen op verschillende niveaus confronteren met de blind spots in hun vaardigheden.

Wat kun jij mensen bieden/leren?

Zichzelf fysiek en mentaal uit te dagen met behulp van capoeira.

Tim
Alessandra Alessandra