Menu

Ivana

Wat vind je het leukst aan lesgeven in Het Gymlokaal?

Ik vind het heel fijn hoe Het Gymlokaal altijd open staat voor innovatie en nieuwe dingen. Het geeft me de vrijheid om creatief mijn lessen op te bouwen en mensen nieuwe manieren van bewegen te laten zien. Dit is denk ik mogelijk door de speciale sfeer van Het Gymlokaal die een publiek aantrekt die zichzelf niet al te serieus neemt en bereid is om te experimenteren en te verkennen.

Wat is jouw achtergrond?

Ik begon 15 jaar geleden met dans (leren, lesgeven en professioneel optreden). Ik raak geleidelijk geobsedeerd door beweging in het algemeen; ongeacht een specifieke stijl en ik heb een Beast Flow-certificering behaald bij Boogie Beast Fit in Dublin, gevolgd door een yoga-certificaat van Yoga Vana in India.

Wat is uniek aan jouw lessen/manier van lesgeven?  

De combinatie van fysieke aspecten zoals kracht, flexibiliteit, mobiliteit met de mentale aspecten zoals creativiteit, improvisatie en mindfulness. Het hele lichaam betrekken terwijl je lol hebt - ik leer mensen hoe ze hun eigen lichaam effectiever kunnen gebruiken door middel van speelse oefeningen op muziek. Mijn lessen zijn 100% gericht op het creëren van een veilige omgeving om de grenzen van het eigen lichaam en geest te verkennen. Ik moedig mijn studenten sterk aan om vrij te bewegen zonder oordeel om dat innerlijke kind in hen wakker te maken.

Wat is jouw specialiteit binnen het vlak van beweging? 

Dat ik alle kennis van dans, yoga en vloerwerk combineer. Als danser is het altijd belangrijk voor mij geweest om te weten hoe je moet freestylen/improviseren en hoe je contact moet maken met muziek. Ik ging speelse oefeningen bedenken en mezelf beperkingen geven die nieuwe mogelijkheden gaven om te bewegen. Ik nam dit concept mee in de bewegingswereld, waar ik ook mobiliteit, flexibiliteit en krachttraining integreer.

Welke kwaliteiten moet elke goede trainer hebben?

Ik denk dat een goede trainer de kunst van het lesgeven onder de knie moet krijgen (niet alleen de beweging zelf) en zich moet kunnen inleven in de deelnemers om hen te motiveren en aan te moedigen. Het is belangrijk om aan te voelen tot hoever leerlingen kunnen worden gepusht en waar de comfortzone is.

Wat kunnen mensen verwachten van jou als trainer en van jouw lessen? 

In mijn movement-lessen laat ik mensen de verbinding zien tussen lichaam, geest en ziel. Het is bedoeld om mensen met zelfexpressie te helpen door middel van een reeks bewegingsoefeningen en ook om onnodige spanning van verschillende lichaamsdelen los te laten. De lessen zijn erg speels met focus op zowel het fysieke aspect zoals kracht, flexibiliteit en mobiliteit als het mentale aspect zoals creativiteit, zelfexpressie en improvisatie. Als trainer streef ik altijd naar individuele ondersteuning en begeleiding.

Wat kun je mensen bieden/leren?

Ik help mensen hun eigen bewegingskwaliteiten te verkennen en te verbeteren en persoonlijke en maatschappelijke grenzen te overwinnen om hun ware zelf te zijn en de dagelijkse strijd te vergeten; terwijl ze sterker en flexibeler worden. En ja, je leert ook wat coole vloerbewegingen en voetenwerk.

Ivana
Ivana Ivana