Facebook Instagram NL   EN
Hoe het allemaal begon
Hoe het allemaal begon
Hoe het allemaal begon

Hoe het allemaal begon

18.04.2016 | Het Gymlokaal | Hoe het allemaal begon: een poncho, gescheurde panty en liters schoonmaakmiddel
 
De droom
Het begon allemaal met een telefoontje. De plannen voor De School waren nog een goed bewaard geheim. Nienke: ‘’Of ik misschien een eigen sportschool wilde beginnen in het pand. Na een leven lang sporten, twee opleidingen in de sport en al enige jaren werkend als manager bij een sportschool, was dit al een tijdje mijn grootste droom. Ik hoefde dan ook niet lang te twijfelen, maar vond het tegelijkertijd ook heel spannend. Ik dacht gelijk aan Nelleke en vroeg aan haar of ze dit avontuur met mij aan wilde gaan. Haar creatieve brein kon ik namelijk goed gebruiken om de ideeën verder uit te werken.”
 
De uitdaging
Nelleke: ‘’Voor mij kwam de vraag van Nienke als donderslag bij heldere hemel. Ik heb mijn hele leven veel verschillende sporten beoefend, marathons gelopen en voor mijn werk als model moet ik altijd fit zijn. Maar aan een eigen sportschool had ik nog nooit gedacht. We kenden elkaar via uitgaan, maar er was tot dan toe geen connectie met sport. Toch was een nachtje slapen voor mij genoeg om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.’’
 
Het gebouw
Wij werden uitgenodigd voor een rondleiding door het gebouw en waren in één opslag verliefd toen we voor het eerst de twee gymlokalen in het oude schoolgebouw binnenliepen. Het licht dat door de hoge ramen ruim naar binnen valt, het hoge plafond, de fantastische kleedruimtes en douchehokjes… de ideeën begonnen direct te komen. De twee sportlokalen waren duidelijk al een tijd niet meer in gebruik en waren erg smerig, maar in ons hoofd hadden we het plaatje al helemaal compleet.
 
De poncho
In de twee weken die volgden, werkten we dag en nacht aan het businessplan. Er lagen meerdere kapers op de kust en we moesten ons idee gaan pitchen aan de eigenaren. Op de dag van de pitch regende het pijpenstelen. Dankzij een ingenieuze ponchoconstructie op de brommer zijn we toch droog aangekomen bij de afspraak. Nelleke:  “Als we tijdens de pitch net lekker in ons verhaal zitten, kreeg ik alsnog de volle laag. Door de spanning leegde ik een volle kop thee in mijn schoot. Ik had beter mijn poncho aan kunnen laten.”
 
De start
Vervolgens wachtten we twee weken gespannen op het verlossende antwoord. Toen we te horen kregen dat wij met ‘Het Gymlokaal’ mochten beginnen, waren we door het dolle heen. Veel tijd om te genieten hadden we echter niet en zijn direct aan de slag gegaan. We hadden namelijk maar drie maanden tot de opening.
 
Het vuile werk
Toen begon het vuile werk. Het gebouw werd al een aantal jaren door anti-krakers bewoond, waarvan sommigen duidelijk de doortrek van de toiletten niet hadden weten te vinden. Met liters bleek en andere schoonmaakmiddelen probeerden we de boel schoon te krijgen. Maar tevergeefs. Plan B werd ingezet met een schoonmaker, die na verwoede pogingen ook de vaatdoek in de ring gooide. Het werd tijd de pro’s erbij te roepen. Het schoonmaakteam van wijlen Trouw en nu van De School bood uitkomst. Als je gewend bent wekelijks gore clubs schoon te boenen, moest dit een peulenschilletje zijn. Niet lang daarna was alles, godzijdank, spik en span.
 
De nervous breakdown
Na drie maanden hard werken en verbouwen waren we beiden aan het einde van ons Latijn en zouden er ook niet zonder kleerscheuren vanaf komen. Nelleke: “Toen ik mijn panty bij het aantrekken scheurde op de dag van de opening van De School, volgde er een kleine nervous breakdown.” Gelukkig was het van korte duur, want een dag later was alweer de officiële opening van Het Gymlokaal. Terwijl de laatste laklaag over de receptiebalie heen ging, kwamen de eerste mensen binnen om te sporten. Na maanden hard werken, werd alle moeite uiteindelijk toch geloond en ging ons nieuwe avontuur dan echt van start.

Foto door Anne Claire de Breij 
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now