Facebook Instagram NL   EN
Mental Health Training
Mental Health Training
Mental Health Training

Mental Health Training

25.06.2018 | Het Gymlokaal | Mental Health Training
Vanaf heden biedt Het Gymlokaal een programma aan dat deelnemers fysiek en mentaal weerbaar maakt tegen stress. De trainers die dit Mental Health programma hebben ontwikkeld zijn Rüben Spapens, Tom van Iersel en Ryan Kreijne. Zowel leden als niet leden van Het Gymlokaal kunnen deelnemen aan dit intensieve traject. Lees meer over het Mental Health Training programma in dit interview met Rüben, Tom en Ryan.
 
Wie zijn jullie en wat is jullie achtergrond?
Wij kennen elkaar van onze studie Bewegingswetenschappen aan de VU hier in Amsterdam. Een studie die ons allen enorm interesseerde vanwege onze passie voor sport, waarin we op hoog niveau actief zijn (geweest). Rüben op de judomat, Tom op de crossmotor en Ryan speelt nog steeds op internationale velden als American Football speler voor de Dutch Lions (Nederlands team).
 
Wat is Mental Health Training?
Mental Health Training is een sportief concept ontstaan uit het enthousiasme rond beweging en de positieve effecten ervan op het mentale welzijn dat in 2013 de Summerschool voor Ondernemerschap van de Rabobank en het Amsterdam Center for Entrepreneurship won.
 
Uiteindelijk hebben wij een trainings- en coachingsprogramma ontwikkeld op basis van vier pilaren: beweging, voeding, ontspanning en kennis. Naast beweging zijn goede voeding, voldoende slaap en regelmatige ontspanning essentieel voor een gezonde en gelukkige levensstijl. 
 
Voor wie is het Mental Health Training programma bedoeld?
Ons programma is geschikt voor iedereen die zich weerbaarder wil voelen tegen stress. Oorspronkelijk lag onze focus op deelnemers met een depressie en/of burnout maar we zagen al snel in dat we niet alleen gezondheidsproblemen kunnen verhelpen, maar ook voorkomen.
 
Wat doe je tijdens het Mental Health Training programma?
We leren je hoe je het beste kan bewegen, eten, ontspannen en slapen om je zo fit en vitaal mogelijk te voelen. Dit doen we aan de hand van fysieke trainingen, interactieve kennissessies en huiswerkopdrachten. Zodat je het niet alleen doet, maar ook begrijpt. 
 
Hoelang duurt het Mental Health Training programma?
Het programma duurt 14 weken, wat de minimale tijdsduur is om een gedragsverandering te kunnen bewerkstelligen. 
 
Hoe succesvol is het Mental Health Training programma?
Tot op heden hebben we met meer dan 50 deelnemers positieve resultaten behaald met zeer uiteenlopende klachten; deelnemers met een depressie, burnout of nasleep van ernstige ziektes zoals kanker. Naast flinke verbetering op fysiek gebied vonden we onder andere:
 
●      daling van depressieklachten
●      verbeterde slaapkwaliteit. 
●      meer zelfvertrouwen en vertrouwen in het lichaam
●      beter leren herkennen en stellen van grenzen 
 
Wat gebeurd er als het programma is afgelopen, krijg je verdere begeleiding?
Onze doelstelling is om je bepaalde gewoontes aan te leren die bevorderlijk zijn voor je fysieke en mentale welzijn. Zodra deze gewoontes eigen zijn, kosten ze veel minder energie en doe je ze eigenlijk automatisch. Bij de deelnemers die het programma hebben gevolgd zien we dat regelmatig bewegen en ontspannen als plezierig en waardevol worden ervaren. Na afloop van het programma gaan ze hier vaak zelfstandig of in groepsverband mee door. 
Daarnaast zijn wij voor vragen of advies altijd bereikbaar voor nieuwe en oude deelnemers.
 
Wil je meer informatie over het Mental heal
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now