Facebook Instagram NL   EN
Here To Create with Jip Vastenburg
Here To Create with Jip Vastenburg
Here To Create with Jip Vastenburg

Here To Create with Jip Vastenburg

14.02.2018 | Sport | Here To Create with topatleet Jip Vastenburg
Volgende week staan er drie supertoffe activiteiten op het rooster omtrent de SOLARBOOST. Dit is de nieuwe hardloopschoen van sportmerk adidas. Op woensdagavond wordt er een SOLARBOOST run door het Rembrandtpark georganiseerd. Donderdagochtend is er een SOLARBOOST yoga sessie en op vrijdagavond 25 mei sluiten wij de week af met het ‘’Here To Create with Jip Vastenburg’’ evenement. Jip Vastenburg is Nederlands kampioen op de 10km hardlopen en de halve marathon. Wij spraken Jip over hoe zij zich fit houdt, hoe het is om te leven als topatleet en ze licht een tipje van de sluier op wat ons 25 mei te wachten staat.
 
Wat vind je mooi aan je sport?
Het gevoel als je over de finish komt wanneer je hebt gewonnen is onbeschrijfelijk.
 
Hoe ziet jouw week eruit, hoeveel train je?
Ik train op dit moment 12 keer per week. Ik heb op alle dagen een trainingssessie in de ochtend en een trainingssessie in de middag. Mijn twee vrije middagen zijn de vrijdag en de zondagmiddag.
 
Hoe bereid je je voor op een wedstrijd?  
Mijn beste voorbereiding op een wedstrijd is veel rust pakken. Wanneer ik heel erg goed in vorm ben dan ben ik ook heel erg goed in uitrusten. Als de vorm wat minder is dan word ik zelf ook onrustig en kan ik slecht stilzitten.
 
Heb je een speciaal voedingsschema en hoe ziet deze eruit?
Ik kom al jaren bij Armand Bettonviel voor advies over voeding. Ik ben heel erg strikt met eten zeker op de dagen dat ik veel train. Het belangrijkste is eigenlijk om vooral genoeg te eten en altijd te trainen met voldoende energie in je lichaam. Ik denk dat veel atleten snel te weinig eten en dan zal je nooit een lange carrière hebben. Ik probeer het laatste jaar dan ook vaker te genieten van een stukje chocolade of iets anders lekkers vooral na hele goede trainingen.
 
Waar ben je het meest trots op?
Ik heb een aantal resultaten waar ik het meeste trots op ben. Allereerste mijn twee Europese titels op de baan bij zowel de junioren als bij de beloften categorie. Daarnaast ben ik het meeste trots op hoe ik mezelf het laatste jaar heb kunnen ontwikkelen op mentaal gebied. Ik ben een stuk positiever geworden en geniet veel meer van de dingen die ik nu doen.
 
Wat is voor jou het ultieme doel?
Ik kijk al heel lang uit naar het lopen van een marathon. Mijn droom is nog altijd om de olympische marathon te lopen. Elk jaar dat ik nu aan het trainen ben kom ik dichter bij die droom en dan is ontzettend gaaf.
 

Wat onderscheid jou van andere atleten?
Ik kan goed reflecteren en ik weet altijd waar ik naar toe wil. Dit maakt dat ik ondanks tegenslagen toch elke keer weer beter kan worden.
 
 
Wat is een belangrijk leermoment geweest tijdens je sportcarrière?
Het belangrijkste leermoment in mijn sportcarrière is denk ik de periode geweest voorafgaand aan de Olympische Spelen. Een periode waarin ik zelf niet gelukkig was en me heeft doen beseffen dat er meer is dan alleen sport. Ik heb vanaf toen besloten dat ik meer moest gaan genieten van dingen en het heeft mee een gelukkiger mens gemaakt.
 
Wat kunnen mensen verwachten van het Here To Create event?
Ik hoop mensen te kunnen inspireren en vooral het plezier van het lopen mee te kunnen geven.
 
Schrijf je nu in op het rooster!
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now