Facebook Instagram NL   EN
Crosstraining
Crosstraining
Crosstraining

Crosstraining

06.12.2016 | Trainers | Crosstraining: Meer energie bij explosieve én langdurige inspanningen
Sander Koewe: “Het geeft mij energie om voor een enthousiaste en leergierige klas te staan”
 
Sander Koewe is trainer van de les Crosstraining bij Het Gymlokaal. Zijn passie voor sport is ontstaan tijdens zijn middelbare school. Gedurende zijn sportopleiding is hij zich gaan specialiseren in fitness en persoonlijke training. Maar Sander was nog niet uitgeleerd en besloot zijn andere passie, ondernemen, verder te ontwikkelen met een studie Bedrijfskunde. De twee passies bracht hij in 2015 samen met de oprichting van het personal trainingsbedrijf Elite Trainers. Hier is hij de mentale en fysieke steun van zijn klanten, waarmee hij doelgericht werkt aan hun droomfysiek of sportprestatiebehoefte.
 
Wat houdt Crosstraining in?
“Crosstraining is een functionele intervaltraining dat bestaat uit drie facetten: olympisch gewichtheffen, gymnastiek en uithoudingsvermogen. Functioneel omdat er alleen samengestelde oefeningen (meerdere spiergroepen) toegepast worden, met als doel beter te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Door de drie bovengenoemde facetten in een training te combineren, worden alle drie de energiesystemen die een lichaam heeft, geactiveerd. Met als resultaat dat je lichaam bij zowel explosieve als langdurige inspanning meer energie kan leveren.
 
Wat leer je zoal bij Crosstraining?
“De Olympische oefeningen vragen om explosieve kracht bij meerdere spiergroepen. Gymnastiekoefeningen onderscheiden zich omdat ze op eigen lichaamsgewicht uitgevoerd worden. Een hele belangrijke tool om sterker te worden. De oefeningen voor het uithoudingsvermogen worden onderverdeeld in explosieve oefeningen en cardio. Cardio wordt gebruikt om ons derde energiesysteem te prikkelen, dat nodig is bij inspanning langer dan 2 minuten. 
 
Crosstraining combineert al deze oefeningen door middel van verschillende trainingsmethoden. De uitkomst is een functionele training van hoge inspanning. Bekijk hier een mooi filmpje van een Crosstraining work-out, waar de elementen Olympisch gewichtheffen en andere crosstraining oefeningen gecombineerd worden!” 
 
Je bent met de opleiding bezig voor crossfit, wat spreek je daarin aan? 
“De reden voor het volgen van deze opleiding is omdat ik mijn leerlingen en personal training klanten in een breed scala wil kunnen trainen. Crossfit is niet alleen belangrijk voor mensen die willen afvallen of spiermassa willen opbouwen, maar ook voor het verbeteren van sportprestaties. Ik kan mij goed vinden in deze trainingsmethode vanwege zijn functionele kenmerken.

Wat is het verschil tussen Crossfit en Crosstraining?
“Het verschil tussen Crossfit en Crosstraining is dat de Crosstraining work-outs niet getimed worden en niet competitief van aard zijn. Hierdoor staat een goede uitvoering van de oefeningen centraal”
 
Wat vind je het leukst aan training geven bij Het Gymlokaal?
Het leukste aan de trainingen vind ik de superleuke leden van Het Gymlokaal! Het geeft mij energie om voor een enthousiaste en leergierige klas te staan. Ik deel graag mijn kennis met hun, zowel tijdens als buiten de groepstrainingen.”
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now