Facebook Instagram NL   EN
Clinic over voeding met Wout van Helden
Clinic over voeding met Wout van Helden
Clinic over voeding met Wout van Helden

Clinic over voeding met Wout van Helden

27.11.2016 | Food | Maak grote stappen door kleine veranderingen in je voeding
Leer optimaal te profiteren van voeding tijdens de clinic met Healh Coach Wout van Helden
 
15 december geeft Wout van Helden een clinic over voeding in Het Gymlokaal. Wout is Health Coach en studeerde onder andere Nutrionele Geneeskunde en is bezig met de studie klinische psycho-neuro-immunologie. Daarnaast is hij een intensieve sporter en heeft na jarenlange training de loodzware Iron Man (ja, de hele triatlon) weten te voltooien. Leer tijdens de clinic van Wout hoe je met kleine veranderingen op het gebied van voeding je leven kan verbeteren.
 
Het maakbare lichaam
“Ik ben nog nooit zo gegrepen door een studie dan die ik nu volg. Na jarenlang mijzelf en vrienden als testpersoon te hebben gebruikt voor allerlei diëten, verschillende studies te hebben gevolgd en met vele strategieën mezelf door triatlons heb weten te slepen, leer ik nu ook echt wáárom iets werkt. Wat zijn de werkingsmechanismes in een lichaam? Wat is de invloed van hormonen, vitaminen en mineralen? En hoe ontzettend complex dit allemaal is. Wat ik vooral leer is hoe fantastisch ons lichaam werkt, dat zich steeds weer aanpast aan wat we het geven. Dat wil ik graag met jullie delen. Met elke dag kleine acties kunnen we onszelf voeden, uitdagen en verbeteren. 


Lessen uit de evolutie
Om te kunnen presteren in ons leven hebben we een gezonde basis nodig. Of we nu zittend werk doen, topsporter zijn of elk weekend tot laat in de club staan, we geven ons lichaam een signaal waarop het zich aanpast. Deze signalen maken het sterker of zwakker. De stappen naar gezondheid die we moeten nemen, zijn de stappen waarop we in duizenden jaren zijn geëvolueerd. De tijd waarin we nu leven is in een korte tijd heel snel veranderd, zo snel dat we deze verandering niet helemaal kunnen bijbenen. Wat kunnen we leren uit de evolutie en wat kunnen we gebruiken uit deze tijd om een lang en gezond leven te leiden?
 
Sterker worden van stress?
Een goede gezondheid is het fundament waarop we onze eigen dromen kunnen waarmaken. Als we echt willen presteren moeten we kijken naar het complete leven. Ons lichaam kan zich aanpassen aan een verscheidenheid van situaties en het is aan ons om de juiste signalen te geven. Als studerend klinisch psycho-neuro-immunoloog werken we met psyche, voeding, beweging, lifestyle, energie en het bioritme als de sleutel tot een optimale gezondheid en succes. Al onze dagelijkse bezigheden zijn stressfactoren[DtB1] , de ene wat meer dan de andere. Wat als we ons leven en ons lichaam zo inrichten dat we deze stressfactoren kunnen tolereren en er zelfs sterker van worden?
 
Prikkel je overlevingsinstinct
We hebben een goed gevulde koelkast, een comfortabele thermostaat, we nemen het openbaar vervoer of de auto naar werk. Enkele voorbeelden van hoe comfortabel we op dit moment leven, nooit meer wordt ons overlevingsinstinct echt nog geprikkeld. Hierdoor zakken we een beetje in, geven ons lichaam het signaal dat alles in orde is en dat het niet sterker hoeft te worden. Onze spieren worden slapper, onze hersenen worden kleiner en ons immuunsystemen keert zicht tegen onszelf in plaats van tegen de buitenwereld. Gelukkig hebben we een fantastisch lichaam; een lichaam dat weer flexibel wordt wanneer je het de juiste signalen geeft.
 
Clinic
Op 15 december 20.00 uur beginnen we bij de basis, hoe simpel en tegelijkertijd complex het eigenlijk is om gezond te eten. Ook duiken we verder in nieuwe inzichten, zoals flexibiliteit van je stofwisseling, de invloed van de temperatuur van de darmen, bioritme en het immuunsysteem op prestatie. Tot dan!”
 


Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now