Facebook Instagram NL   EN
Lichaam en geest
Lichaam en geest
Lichaam en geest

Lichaam en geest

18.04.2016 | Het Gymlokaal | Samen werken aan lichaam en geest in een ontspannen sfeer
 
Een sportschool waar wijzelf met plezier naartoe zouden gaan. Dat is wat wij (Nienke en Nelleke) wilden neerzetten met Het Gymlokaal. Daarnaast moest Het Gymlokaal iets vernieuwends aanbieden op het gebied van sport; een plek waar verder gekeken wordt dan alleen het werken aan je lichaam. Bij elkaar opgeteld hebben we de afgelopen jaren heel veel uitgeprobeerd op het gebied van sport. De plek die wij voor ogen hadden, miste nog in Amsterdam.
 
Ontspannen sfeer
En toen kwam daar ‘De School’, het gebouw waar wij onze eigen sportschool konden starten. Eindelijk konden we onze eigen visie op sport de vrije loop laten. Het Gymlokaal opende in januari 2016 haar deuren met meerdere sportdisciplines onder één dak. Nelleke: “Bij binnenkomst krijg je niet direct het standaard ‘sportschoolgevoel’. Je hoeft niet door poortjes om binnen te komen, iedereen kan gewoon even een kijkje komen nemen. Er is altijd iemand aanwezig om je te verwelkomen of gewoon een praatje te maken.”
 
Nienke: “Mensen geven aan dat ze zich hier snel thuis voelen en de sfeer is ontspannen. Je wilt hier gewoon spelen, het liefste samen met je vrienden. We hebben de authentieke uitstraling van de gymlokalen met de afgescheiden douchehokjes in ere gehouden. Verder heeft het een rustieke sfeer met overal planten, fijne muziek en de lokalen zijn lekker hoog en licht. Je ontsnapt hier echt even aan de waan van de dag. Hoe mooi is het dat een plek die ooit gemaakt was om te sporten, weer nieuw leven ingeblazen wordt?”
 
Lichaam optimaal benutten
Voor Het Gymlokaal is de hoge kwaliteit van de trainers erg belangrijk. Nienke: “Of je nou voor kickboksen, yoga of mobiliteit komt, alle trainers zijn zeer professioneel en letten goed op ieders techniek en houding tijdens de lessen. Het idee achter de verschillende sporten bij Het Gymlokaal is dat je je lichaam optimaal benut.” Nelleke: “Wat betreft kracht, mobiliteit en conditie kan je er alles uithalen wat erin zit en werk je tegelijkertijd aan een mentaal evenwicht. Sporten als kickboksen, parkour, yoga, mobiliteit, krachttraining, hardlooptraining en kracht en conditie zijn hier niet alleen uitermate geschikt voor, ze versterken elkaar ook.”
 
Samen sporten
Nelleke: “Tijdens de lessen kan je ook inspiratie opdoen om zelf of samen met je vrienden te gaan trainen. Het Gymlokaal biedt hiermee een totaalconcept aan waar veel verdieping in zit. Met andere woorden, je bent nooit uitgesport of uitgeleerd. Je wordt continu uitgedaagd en geprikkeld.”
 
Nienke: “Bij Het Gymlokaal kom je voor plezier. Samen sporten. Een fit en gezond lijf zijn het belangrijkst, zodat je lekker in je vel zit. Van sport word je gelukkig, omdat je lichaam tijdens het sporten endorfine aanmaakt. Dat je er daarbij ook nog beter uitgaat zien, is een mooie bijkomstigheid. Als je met een goed gevoel naar je gym gaat, dan blijf je ook gaan.”
 
Lichaam en geest
Wij zien sinds de opening van Het Gymlokaal, mede door deze aanpak, de leden dan ook wekelijks met een ‘big smile’ of zelfs met groepjes terugkomen. Nienke: “Er is voor ons geen beter gevoel om ze weer gezonder en blijer de deur uit zien gaan.” Opvallende lessen in het rooster van Het Gymlokaal zijn mobiliteit en parkour. Deze vormen van sport worden nog nergens anders in Amsterdam op deze manier aangeboden. Nelleke: “Het totaalgebruik van je lichaam en geest tijdens deze disciplines past perfect bij de visie van Het Gymlokaal.”
 
 
Wil jij ook een op een gezonde manier met je lichaam en geest bezig zijn? Je bent meer dan welkom om een keer een kijkje te nemen bij Het Gymlokaal. Meer info vind je hier.Foto door Martijn Savenije 
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now