Facebook Instagram NL   EN
Namaste
Namaste
Namaste

Yoga

Bij Het Gymlokaal kan je dagelijks yoga-lessen volgen. Een gezonde geest is nodig voor een gezond lichaam. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Yoga heeft een gunstig effect op het zenuwstelsel en andere belangrijke organen. Het verhoogt de flexibiliteit van het lichaam en helpt stress te verminderen. De intieme sfeer van Het Gymlokaal zorgt voor een ideale omgeving om te ontsnappen aan de alledaagse drukte.

Het Gymlokaal biedt de volgende soorten yoga aan:

Hatha yoga
Hatha yoga is een ontspannende vorm van yoga en bestaat vooral uit niet bewegende houdingen. Deze vorm van yoga is geschikt voor iedereen. Met behulp van diverse oefeningen, houdingen en ademhalingsoefeningen, leer je lichamelijk en geestelijk te ontspannen terwijl je tegelijkertijd je lichaam traint.

Vinyasa flow yoga
Vinyasa yoga is een krachtige en dynamische yoga voor een sterk en energiek lichaam en een heldere geest. Deze vorm van yoga bestaat uit een herhalende reeks houdingen en bewegingen, waarbij de ademhaling synchroon loopt.

Power yoga
Power Yoga is een krachtige en dynamische yogavorm, waarin je vloeiend van de ene naar de andere houding beweegt. Het tempo ligt hoger dan bij andere yoga vormen en er wordt veel aandacht besteed aan de core (buikspieren).

Yin yoga 

Yin yoga focust op het ontspannen van je spieren, in plaats van te versterken. Hierdoor wordt het bindweefsel bereikt, die zich in de diepere lagen van je lichaam bevindt. Yin Yoga-poses worden tussen de drie en vijf minuten vastgehouden, omdat bindweefsel zich langzamer versterkt en verlengt dan spierweefsel. De bewegingen van yin-yang-yoga worden langer vastgehouden, waardoor je de tijd kan nemen om je geestelijke en lichamelijke grenzen te verkennen en te verleggen.

Ashtanga
Ashtanga is een zeer uitdagende en dynamische yoga stijl. In ashtanga beweeg je van een asana (houding) naar de volgende en houd deze pose dan vast voor 5 ademhalingen. Bij ashtanga beoefen je steeds dezelfde volgorde van houdingen, daarom kun je compleet focussen op je ademhaling en de uitvoering van de houdingen.

Bekijk hier het rooster.
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now